Notícies

L’Hospital de Sant Celoni ha col·laborat en la novena edició del Robotseny-Montquímic 2023, una competicó de tecnologia i ciència del Baix Montseny

El passat dissabte, 5  de juny, més de 700 alumnes de 22 escoles del Baix Montseny es van reunir per participar en aquesta competició de tecnologia i ciència, que es va celebrar al parc de la Rectoria Vella de Sant Celoni.

Un any més, s'ha comptat amb la implicació dels centres educatius, de 10 ajuntaments i de moltes empreses del territori, com l’Hospital de Sant Celoni.

La competició de robots Robotseny va consistir en 7 proves per equips: llançament de coet, refugi marcià, recollida de roques marcianes, estació espacial internacional, colonitzar la lluna, sistema solar i viatge de la Voyager. La pluja va impedir acabar la tercera ronda de la competició de robots i per aquest motiu la comissió organitzadora ha decidir donar un premi de participació a cada centre que farà arribar ben aviat.

La Montquímic, la fira científica, tenia 33 parades dels 22 centres educatius des d'on cada grup exposava la seva solució al repte proposat davant el jurat format per personal de les empreses col·laboradores, del Departament d'Educació i dels ajuntaments participants. En acabar, el jurat els va lliurar una certificació valorant els diferents ítems: certificació a la formulació científica, al màrqueting i comunicació, i a l'impacte social.

Els projectes Robotseny i Montquímic busquen promoure el procés d'ensenyament-aprenentatge de la tecnologia i la química des de metodologies experimentals que generin un aprenentatge més significatiu i motivador per a l'alumnat i potenciïn el gust per la tecnologia i la química. L'objectiu principal és potenciar les vocacions tecnològiques i científiques cap al batxillerat científic i els cicles formatius de la família de la Química.